Jadłospis

           

            Jadłospis od 14.10.19r. -do 18.10.19r. 

      Poniedziałek 14.10.19r

I   Kapuśniak(1,7) z kiełbasą i ziemniakami , chleb (1)

II   Makaron pióra (1) z sosem Napoli (1,5) i serem żółtym (5)

III  Herbata z cytryną , jabłka

     Wtorek  15.10.19r

I   Kminkowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II   Kotlet mielony (1,2,5) drobiowo-wieprzowy , ziemniaki , marchewka z groszkiem (1,5)

III   Kompot

       Środa 16.10.19r

I    Rosół (7) z makaronem (1)

II   Udko z kurczaka panierowane (1,2) , ziemniaki, sałata zielona z jogurtem greckim (5)

III   Kompot, gruszka

       Czwartek 17.10.19r

I   Barszcz zabielany (1,5,7) z ziemniakami , chleb (1)

II   Gulasz z indyka (1,5) z kaszą jęczmienną (1) , ogórek kiszony

III   Kompot

     Piątek 18.10.19r

I   Ogórkowa (1,5,7) z ryżem

II   Jajo (2) w sosie chrzanowym (1,5) , ziemniaki, surówka z marchwi i jabłek z brzoskwiniami

III   Kompot , serek Danio (5)

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

 Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.