Jadłospis

Jadłospis od 20.05.19r. - do 24.05.19r.

 Poniedziałek 20.05.19r.

I Barszcz zabielany (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Makaron świderki (1) z białym serem (5) i szpinakiem, marchewka

III Herbata z miodem i cytryną, banany

 Wtorek 21.05.19r.

I Kminkowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,7)

II Kotlet mielony drobiowo-wieprzowy (1,2), ziemniaki, kapusta zasmażana młoda

III Kompot

 Środa 22.05.19r.

I Koperkowa (1,5,7) z makronem (1)

II Karkówka w sosie własnym (1,5), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i sosem winegret(8)

III Kompot

 Czwartek 23.05.19r.

I Krupnik (1,5,7) z ziemniakami

II Fasolka po bretońsku z chlebem(1)

III Kompot, jabłka

 Piątek 24.05.19r.

I Jarzynowa (1,5,7) z ziemniakami, chleb(1)

II Ryż z polewą truskawkową (5)

III Kompot, gruszka


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.