Jadłospis

                                   Jadłospis  od 09.03.20r – 13.03.20r

                       Poniedziałek 09.03.20r

I      Ogórkowa z ryżem  (1,5,7) , chleb (5)

II     Placki ziemniaczane (1,2) po węgiersku (1,5)

III    Herbata z cytryną , jabłka

                    Wtorek   10.03.20r

I        Zupa grysikowa (1,7)

II       Kotlet schabowy panierowany (1,2) , ziemniaki , sałata zielona z jogurtem greckim (5)

III      Kompot, mandarynka

                  Środa   11.03.20r

I         Pomidorowa (1,5,7) z makaronem (1)

II         Pieczeń z indyka (1,5) z kaszą kuskus (1) , surówka z czerwonej kapusty (8)

III       Kompot , serek waniliowy (5)

                  Czwartek 12.03.20r

I         Krupnik (1,5,7) z ziemniakami

II        Bigos z chlebem (1)

III        Kompot, banany

                  Piątek 13.03.20r

I         Borowikowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II        Makaron świderki (1) z białym serem i szpinakiem (5)

III        Kompot, sok z warzyw i owoców

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy, zioła i produkty , w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergię  lub reakcje nietolerancji.