Jadłospis

                        Jadłospis od 07.01. 20r-do 10.01.20r

         Wtorek 07.01.20r

I   Barszcz zabielany (1,5,7)z ziemniakami ,chleb (1)

II  Makaron (1) z białym serem (5) i szpinakiem (5)

III  Kompot , banany

         Środa 08.01.20r

I    Ryżowa z zielonym groszkiem (7)

II   Kotlet mielony (1,5) drobiowo –wieprzowy , ziemniaki , kapusta zasmażana

III   Kompot, jabłka  

        Czwartek 09.01.20r

I   Pomidorowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II   Pieczeń z indyka (1,5) , ziemniaki , sałata lodowa z papryką , ogórkiem i jogurtem greckim (5)

III  Kompot, gruszka

         Piątek 10.01.20r

I   Pieczarkowa (1,5,7) z makaronem (1)

 II  Filety rybne Miruna (3) panierowane (1,2) , ziemniaki, ćwikła

III  Kompot , mandarynka

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

 

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.