Jadłospis
- Szczegóły
- Utworzono: piątek, 05 październik 2018 14:48
- Małgorzta Wydmuch
Jadłospis od 04.02.19r. - do 08.02.19r.
Poniedziałek 04.02.19 r.
I Jarzynowa (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)
II Pyzy z mięsem (1,5), surówka z marchwi i jabłek z ananasem i jogurtem greckim (5)
III Herbata z miodem i cytryną, mandarynka
Wtorek 05.02.19 r.
I Koperkowa (1,5,7) z makaronem
II Placek drobiowy (1,2,5), ziemniaki, sałata zielona z jogurtem greckim (5)
II Kompot, kiwi
Środa 06.02.19 r.
I Lane ciasto na rosole (1,2,5)
II Potrawka z kurczaka (1,5) w jarzynach (7) z ryżem
III Kompot, gruszka
Czwartek 07.02.19 r.
I Fasolowa (1,5,7) z makaronem
II Bitki ze schabu w sosie własnym (1,5), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (8)
III Kompot
Piątek 08.02.19 r.
I Żurek (1,5,7) z jajkiem (2) i ziemniakami, chleb (1)
II Ryba Miruna (1,2,3) po grecku (7), ziemniaki
III Kompot, jabłka
W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.