Jadłospis

               Jadłospis od 03.11. 20r-do 06.11.20r

    Wtorek: 03.11.20r

 I   Kapuśniak (1,7) z kiełbasą i ziemniakami , chleb(1)

 II   Pyzy z sosem pieczarkowym (1,5) , papryka czerwona

 III  Kompot, owoc

    Środa: 04.11.20r

I  Zupa włoska z kaszą manną i zieloną pietruszką (1.7)

II  Piersi z kurczaka panierowane (1,2) , ziemniaki z koperkiem , surówka z czerwonej kapusty z jogurtem greckim (5)

III Kompot, owoc

     Czwartek: 05.11.20r

I  Brokułowa (1,5,7) z makaronem (1)

II  Gulasz z szynki (1,5) z kaszą kuskus (1) , ogórek kiszony

III  Kompot, owoc

         Piątek: 06.11.20r

I  Barszcz zabielany (1,5,7) z ziemniakami ,chleb (1)

II  Krokiety (1,2,5) z kapustą i pieczarkami (5)

III  Kompot , owoc

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

 

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.