Jadłospis

 Jadłospis od 04.02.19r. - do 08.02.19r.

 Poniedziałek 04.02.19 r.

I Jarzynowa (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Pyzy z mięsem (1,5), surówka z marchwi i jabłek z ananasem i jogurtem greckim (5)

III Herbata z miodem i cytryną, mandarynka

 Wtorek 05.02.19 r.

I Koperkowa (1,5,7) z makaronem

II Placek drobiowy (1,2,5), ziemniaki, sałata zielona z jogurtem greckim (5)

II Kompot, kiwi

 Środa 06.02.19 r.

 I Lane ciasto na rosole (1,2,5)

II Potrawka z kurczaka (1,5) w jarzynach (7) z ryżem

III Kompot, gruszka

 Czwartek 07.02.19 r.

 I Fasolowa (1,5,7) z makaronem

 II Bitki ze schabu w sosie własnym (1,5), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (8)

III Kompot

 

 Piątek 08.02.19 r.

 I Żurek (1,5,7) z jajkiem (2) i ziemniakami, chleb (1)

II Ryba Miruna (1,2,3) po grecku (7), ziemniaki

III Kompot, jabłka


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.