Jadłospis

             Jadłospis od 09.12.19r. -do 13.12.19r

    Poniedziałek 09.11.19r

I    Ogórkowa(1,5,7 ) z ryżem , chleb (1)

II    Jajo (2), ziemniaki , marchewka z groszkiem (1,5)

III   Herbata z miodem i cytryną , banan, mus owocowy

     Wtorek 10.12.19r

I   Zupa grysikowa (1,7)

II  Bitki ze schabu w sosie własnym (1,5), ziemniaki , sałata lodowa z papryką i sosem winegret (8)

III  Kompot , gruszka

         Środa 11.12.19r

I    Pomidorowa (1,5,7) z makaronem (1)

II   Kotlet mielony z drobiu (1,5,7) , ziemniaki , surówka z selera (7) z brzoskwiniami i jogurtem greckim(5)

III   Kompot, jogurt owocowy Bio

        Czwartek 12.12.19r

I   Jarzynowa (1,5,7) z ziemniakami , chleb(1)

II  Gulasz z indyka(1,5) z kaszą jęczmienną (1) , sałatka z ogórków kiszonych i kukurydzą

III  Kompot, jabłka

     Piątek 13.12.19r

I  Fasolowa (1,5) z makaronem (1) , chleb (1)

II  Filety rybne Miruna (1,2,5) w sosie aksamitnym (1,5) z ryżem , sałatka z buraczków i jabłek

III  Kompot , mandarynka

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

 

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.