Jadłospis

Jadłospis od 15.04.19r. - do 17.04.19r.

 Poniedziałek 15.04.19r.

 I Jarzynowa (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Pierogi ruskie (1,5)

III Herbata z miodem i cytryną

 Wtorek 16.04.19r.

I Pomidorowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II Pulpety (1,2,5) w sosie pieczarkowym (1,5) z kaszą gryczaną (1), ogórek kiszony

II Kompot

 Środa 17.04.19r.

 I Zupa ziemniaczana (1,7), chleb (1)

II Makaron z białym serem (1,5)

III Kompot, jabłka


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.