Jadłospis

               

             Jadłospis od 21.09. 20r-do 25.09.20r

         Poniedziałek: 21.09.20r

 I  Barszcz zabielany (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

 II  Pierogi ruskie (1,5) , kefir (5)

 III  Herbata z cytryną , owoc

        Wtorek : 22.09.20r

I   Pieczarkowa (1,5,7) z makaronem(1)

II  Gulasz wieprzowy(1,5), kasza gryczana na sypko (1) fasolka szparagowa na parze (1)

III  Kompot, owoc

        Środa: 23.09.20r

I  Kminkowa (1,5,7) z ryżem

II  Placki drobiowe (1,2,5) , ziemniakami z koperkiem , sałata lodowa z sosem Łzatziki (5)

III  Kompot, owoc

       Czwartek : 24.09.20r

I  Koperkowa (1,5,7) z makaronem (1)

II  Karkówka duszona w sosie własnym (1,5) , ziemniaki z koperkiem , ogórek kiszony

III  Kompot, owoc

         Piątek 25.09.20r

I  Pomidorowa  (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II  Łazanki (1) z kapustą i pieczarkami (5)

III  Kompot , owoc ,sok warzywno-owocowy

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

 

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.