Jadłospis

                Jadłospis od 24.02.20r do 28.02.20r

     Poniedziałek 24.02.20r

I  Żurek (1,5,7) z jajkiem(2), ziemniakami i kiełbasą, chleb (1)

II  Makaron pióra (1) z sosem słodko-kwaśnym z anansem(1,5)

III  Herbata z cytryną ,mandarynka

        Wtorek 25.02.20r

I  Pomidorowa z ryżem (1,5,7)

II  Pierś z kurczaka panierowana (1,2,5) ziemniaki , surówka z marchwi i jabłek z brzoskwiniami i jogurtem greckim (5)

III  Kompot

         Środa 26.02.20r

I  Kalafiorowa (1,5,7) z makaronem (1)

II  Ryba Dorsz (3) po grecku (7) , ziemniaki

III  Kompot, jabłka

        Czwartek 27.02.20r

I   Rosół (7) z lanymi kluskami (1,2)

II  Kotlet mielony (1,2,5) ziemniaki , kapusta zasmażana

III  Kompot, kiwi

         Piątek 28.02.20r

I  Barszcz ukraiński z ziemniakami (1,5,7), chleb (1)

II  Pyzy ziemniaczane (1,5) , marchew

III  Kompot , sok owocowy 100%

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

 

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.