Jadłospis

            Jadłospis od 16.09.19r. -do 20.09.19r. 

      Poniedziałek 16.09.19r

I  Pieczarkowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II  Zraz mielony z łopatki (1,2,5) , ziemniaki , mizeria na jogurcie greckim

III  Kompot

     Wtorek  17.09.19r

I   Grochowa (7) z makaronem (1) i kiełbasą , chleb (1)

II   Jajo (2) z ziemniakami , marchewka z groszkiem (1,5)

III   Kompot , banany

       Środa 18.09.19r

I    Zupa grysikowa (1,7)

II   Potrawka z kurczaka (1,5) w jarzynach (7) z ziemniakami

III   Kompot, śliwka

       Czwartek  19.09.19r

I    Kminkowa (1,5,7) z makaronem (1)

II   Filety z kurczaka panierowane (1,2,5) z ryżem , sałata lodowa z papryką i sosem winegret (8)

III   Kompot

     Piątek 20.09.19r

I    Barszcz ukraiński z ziemniakami (1,5,7) , chleb (1)

II    Makaron świderki (1) z białym serem (5)

III   Herbata z cytryną , gruszka

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

 Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.